Pianonsoiton verkkokurssi: opi pianonsoiton perusteet kymmenessä viikossa!

pianonsoiton verkkokurssi
Tämä voisit olla sinä.

Oletko joskus haaveillut pianotunneista? Tai oletko kenties soittanut pianoa aiemmin, ja haluaisit verestää vanhoja taitojasi? Nyt se on mahdollista! Hilkka Piipposen pianonsoiton verkkokurssi on kymmenen videopianotuntia kestävä aikuisten kurssi, jonka aikana opit nuottien lukemista, vapaata säestystä ja musiikin teoriaa. Opiskelu tapahtuu opetusvideoiden välityksellä, ja saat omista videoistasi myös henkilökohtaista palautetta pianisti Hilkka Piipposelta. Kurssin hinta on 160 euroa.

Pianonsoiton voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Minulla on aloittanut useita yli 60-vuotiaita oppilaita, ja he ovat edenneet soittamaan todella hienoja klassisen musiikin helmiä sekä vapaan säestyksen piiriin kuuluvia ikivihreitä.

-Hilkka

Pianonsoiton verkkokurssi etenee johdonmukaisesti

Kurssi koostuu kymmenestä videopianotunnista, jotka ilmestyvät viikoittain. Tunneilla opitaan mm.:

 • nuottien lukemista (g- ja f-avaimet)
 • sointuja ja vapaata säestystä
 • harjoittelutekniikoita
 • rytminkäsittelyä
 • pedaalinkäyttöä
 • asteikkosoittoa
 • dynamiikkamerkintöjä
 • pianonsoiton käsivarsitekniikkaa
 • musiikin teoriaa

Opit soittamaan mm. Für Elise -teeman, Brahmsin Kehtolaulun, Metsäkukkia, Niin minä neitonen sinulle laulan…

pianonsoiton verkkokurssi
Pääset lähettämään videoitasi suoraan Hilkalle.

Yhteissoittoa, rytmiä ja hienoa pianorepertuaaria

Kurssilla pääset soittamaan valmiiden taustanauhojen päälle, joten myös yhteissoitto tulee tutuksi. Kurssilla opitaan lukemaan nuotit, mutta myös säestys soinnuilla käydään läpi. Näet uudet kappaleet suoraan pianon koskettimistolla, joten voit opetella kappaleet myös mallin mukaan!

Voit myös opetella kappaleet mallista. Aiempaa nuottienlukukokemusta ei tarvita!

Pianonsoiton verkkokurssilla opit mm. seuraavat kappaleet: Brahms: Kehtolaulu, Beethoven: Für Elise -teema, Niin minä neitonen sinulle laulan (trad.), Metsäkukkia (trad.), Mozart: F-duurimenuetti… Saat kattavan paketin tulostettavia pianonuotteja mukaasi!

Saat Hilkalta henkilökohtaisen videopalautteen.

Usein tehdään niin, että hypätään suoraan liian vaikeisiin kappaleisiin. Tämä aiheuttaa turhautumista ja sellaisen olon, että pianonsoiton opettelu on hankalaa. Kun oppilas kuitenkin malttaa soittaa helpompia, toki tasaisesti vaikeutuvia kappaleita muutamien kuukausien ajan, ovat tulokset taattuja, ja lopulta ovi aukenee myös niihin vaikeampiin kappaleisiin!

-Hilkka

Kurssi lähtee liikkeelle aivan alkeista, joten sinulla ei tarvitse olla yhtään aikaisempaa soittokokemusta. Etenemistahti on rauhallinen, ja uuden kappaleen oppiminen käydään läpi vaihe vaiheelta.

Jokaiseen pianotuntiin kuuluu kuitenkin myös ekstraa-osio, jossa pääset kokeilemaan hieman haastavampia pianokappaleita. Näin ollen kurssi sopii myös sinulle, joka olet kenties soittanut pianoa kauan sitten, ja haluat verestää vanhoja taitojasi.

Osallistu pianonsoiton verkkokurssille tästä:

Kurssin hinta: 160e.

Katso myös:

Kuka on Hilkka Piipponen

Pianonsoiton opetusvideoita

Pianokauppa


Kuvat: Shutterstock

 • Jaa

2 Kommentit

 1. Hei Hilkka !
  Viestisi on kuin vastaus haaveeseeni jatkaa nuoruudessa aloitettuun harrastukseen.Pianon ostin pari vuotta sitten.

Kirjoita kommentti

Pianisti ja pianonsoiton opettaja Hilkka Piipponen