Lyhytkurssit 2023

Oletko aina haaveillut pianonsoiton aloittamisesta? Nyt se on mahdollista!

Tulevat etäkurssit aikuisille


K-65: Seniorikurssi pianonsoiton aloittelijoille syyskuussa 2023

Tervetuloa pianonsoiton seniorikurssille kahtena syyskuun maanantaina! Kurssi on tarkoitettu ennen kaikkea eläkeläisille, jotka haluavat aloittaa pianonsoiton aivan alkeista. Etenemistahti on rauhallinen, eikä kurssia varten tarvitse asentaa mitään erillisiä laiteohjelmia. Klikkaat vain lähettämästäni linkistä, ja olet perillä!

Kurssilla käymme läpi nuottien lukemista, ja opimme soittamaan kädet erikseen. Kokeilemme myös helppoa säestystä niin, että molemmat kädet soittavat yhtä aikaa. Tämän säestystavan oppii kyllä jokainen osallistuja! Kurssilla on myös mahdollista esittää kappaletoiveita.

Kurssin aikana on mahdollista lähettää Hilkalle video harjoituskappaleestaan. Näin kukin osallistuja saa henkilökohtaista palautetta omasta edistymisestään. Varsinaisilla tapaamiskerroilla ei tarvitse soittaa kaikkien kuullen.

Kurssi toteutetaan verkkokurssina. Kurssia varten tarvitset toimivan nettiyhteyden sekä pianon. Parasta olisi osallistua tietokoneelta, mutta puhelin toimii tarvittaessa myös. Ajankohta: kurssi pidetään maanantaisin 18.9. ja 25.9. klo 11-12. Kurssin hinta (2 x 60min) on 65 euroa.

Ilmoittaudu kurssille viimeistään 16.9.2023 lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hilkka@hilkkapiipponen.com


Menneet lyhytkurssit

Tutustu pianonsoiton alkeisiin elokuussa 2023!

Elokuun kursseilla pääset aloittamaan pianonsoiton aivan alkeista. Kursseilla käymme läpi nuottienluvun perusteet, ja pääset heti soittamaan uusia kappaleita. Jokainen kurssilainen oppii soittamaan ainakin yhden pianokappaleen!

Voit osallistua kurssille, vaikka sinulla ei olisi yhtään aikaisempaa kokemusta pianon soittamisesta. Kurssiin kuuluu kaksi osallistumiskertaa.

Voit valita seuraavista yhden kurssin sen mukaan, kumpi ajankohta sinulle sopii paremmin:

  • Kurssi 1: tiistaisin 8.8. ja 15.8.2023 klo 18-19
  • Kurssi 2: perjantaisin 11.8. ja 18.8.2023 klo 18-19

Kurssit toteutetaan verkkokurssina. Kurssia varten tarvitset toimivan nettiyhteyden sekä pianon. Ilmoittaudu kurssille viimeistään 31.7.2023 lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hilkka@hilkkapiipponen.com Kurssin hinta (2 x 60min) on 65 euroa.

Kesäkurssi sointusäestyksen perusteisiin tiistaisin kesäkuussa 2023

Tule kesäkuun ajaksi pianonsoiton etäkurssille! Kurssi soveltuu niin vasta-alkajille kuin jo hieman edistyneemmillekin aikuisille. Mikäli et vielä lue nuotteja tai sointumerkkejä, niin perehdytän sinut niihin ennen kurssin alkua.

Kurssilla opitaan soittamaan tuttuja kappaleita sointusäestyksellä. Alkuun opetellaan melodian säestys pitkillä soinnuilla. Sitten edetään komppaukseen, ja saat valita oman komppisi tasosi mukaan useista eri komppivaihtoehdoista: valikoimaa on hyvin helpoista edistyneempiin komppeihin. Harjoitteluaikaa on kunkin tapaamisen välillä viikko, ja siinä ajassa ehdit rauhassa opetella uuden kappaleen!

Kurssi toteutetaan verkkokurssina. Kurssia varten tarvitset toimivan nettiyhteyden sekä pianon. Ajankohta: kurssi pidetään tiistaisin 6.6., 13.6., 20.6. ja 27.6. klo 18-19. Kurssin hinta on 130 euroa.

Ilmoittaudu kurssille viimeistään 30.4.2023 lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hilkka@hilkkapiipponen.com

Komppauskurssi 9.-11.8.2022!

Pianonsoiton etäkurssit saavat jatkoa! Elokuun kurssilla opitaan uusia komppeja sointumerkeistä soittaen. Opettelemme myös melodian säestystä niin, että oikea käsi soittaa melodian ja vasen säestää sointumerkeistä.

Tämä aikuisten pianokurssi sopii niille, jotka hieman jo tuntevat sointumerkkejä. Etenemistahti on kuitenkin rauhallinen, joten myös aloittelijat ovat tervetulleita!

Kurssi toteutetaan verkkokurssina. Tarvitset vain toimivan nettiyhteyden ja pianon. Tunnit järjestetään ti-to klo 18-18:45. Opetusta on 3 x 45min, eli yksi oppitunti jokaisena kurssipäivänä. Kurssin hinta on 100 euroa.

Ilmoittaudu kurssille viimeistään 29.7.2022 lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hilkka@hilkkapiipponen.com

Pianonsoiton kesäkurssi 6.-8.6.2022

Tervetuloa pianonsoiton kesäkurssille! Kurssilla opetellaan säestämään soinnuilla sointumerkeistä. Kurssi sopii aivan aloittelijoille.

Kurssi toteutetaan verkkokurssina, eli pääset seuraamaan opetusta kotoasi käsin. Tunnit järjestetään klo 18-18:45. Opetusta on 3 x 45min, eli yksi oppitunti jokaisena kurssipäivänä. Voit toivoa kurssilla käytäviä kappaleita 29.4.2022 mennessä! Kurssin hinta on 100 euroa.

Ilmoittaudu kurssille viimeistään 25.5.2022 lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hilkka@hilkkapiipponen.com.

fiFinnish
Pianisti ja pianonsoiton opettaja Hilkka Piipponen